Tuesday, August 18, 2009

Hello Kitty Sewing Machine Now is MINE

Salam...

Hari yang aku nanti-nantikan telah pun tiba... Semalam pagi aku masa aku tengah siap-siap nak ke opis Kak Rosmah dah bagi SMS kat aku "Semalam barang dah ada dalam kereta".... Aku tersenyum sendiri tanpa membalas SMS coz sibuk nak siapkan anak-anak...

Lebih kurang jam 12.30 aku call Kak Rosmah, nak tanya sama ada dia ada di opis atau tidak.... then, dia kata tunggu di Lobby... Seronoknya aku bukan main lagi... asyik tersenyum melebar sepanjang jalan, sepanjang hari....


Inilah barang yang aku terima daripada Kak Rosmah.... Punye la tak sabar..... aku bawa ke kereta then terus buka... dapat tengok kotak mesin pun jadi la.. Hehehe...

Inilah gambar kotak yang tak sabar aku nak tengok... Siap bawa naik ke opis lagi....




Akhirnya, dapat juga aku pegang sendiri mesin 'Hello Kitty' idaman aku... Macam tak percaya aku dah berjaya dapatkannya... Ini merupakan koleksi mesin aku yang ke-10(Pelbagai saiz)
Alhamdulillah.



Cantik tak???? Pada aku mesin ni sangat unik coz kat Malaysia tak jual.... walaupun aku beli dari Amerika tapi buatannya dari Thailand. jauh betul perjalanan mesin ni...




Walaupun aku dalam keadaan exciated.. mesin ni masih belum boleh di gunakan juga.. Tau kenapa?? Coz Volt nya tak sama dengan penggunaan di Malaysia. Biasanya kalau di Malaysia kita guna 220v - 250v. Setelah ditanya dengan kawan-kawan yang mahir dalam elektrikal, akahirnya aku di suggestkan untuk membeli satu lagi alat yang di panggil TRANSFOMER.

Aku ingatkan anak aku je yang suka kan Transfomer... Aku pun kena guna Transfomer gak...



Inilah TRANSFOMER.

Satu alat yang berfungsi untuk menukarkan voltan daripada 240v kepada 120v. Alat ini akan menapis aliran elektrik yang akan sampai pada mesin supaya tidak terlalu kuat dan mengakibatkan mesin meletop!! dan sesuai dengan penggunaan mesin ataupun barangan elektrik lain daripada luar negara.




Nantikan projek pertama aku bersama "Hello Kitty Sewing Machine"


**********************************************************************************


Selain daripada memilik mesin jahit "Hello Kitty", aku juga memilik motor
Skuter SUZUKI 125cc "Hello Kitty".... Comel tak??

3 comments:

DiahRothman said...

Wow best nyer ada mesin Hello Kitty Janome...... bertuah nyer. KDee bila lah nak ada peluang beli mesin baru... :(

Effa Fazrina said...

Thank You KD...
Sy pun tak sangka ada orang sanggup nak tolong belikan dan uruskan penghantarannya sekali...

Mungkin rezeki.. coz saya x pernah kenal pun orang yang tolong saya belikan mesin tu... Alhamdulillah!!! Semoga murah rezeki dia...

cweet pinky said...

minat tgk skuter tuh , same dgn skuter CP , CP pown nak buat cmnih la , skuter nih memang dari awal beli macam nih kew modified sendiri ? kalaw modified sendiri , bapew budget ??