Friday, December 11, 2009

mAkE oVeR

Salam...


Hari ni... aku betul-betul balas dendam di atas kepenatan dan keletihan kerja... ape yang aku dah buat? jeng..jeng..jeng... aku buat le sesuatu yang buleh aku release tention...dan juga dapat melupakan seketika urusan di pejabat.. huhuhu cukup berbaloi..hahaha..

i do make over?... to my very very old rice cooker... hehehe... macam dah tak de menda nak buat.. padahal tempahan juga dah semakin melambak.... kuang..kuang..kuang.. what to do...aku kena tenangkan minda terlebih dahulu...
Jom jamu mata....







Inilah rupanya Rice Cook-ker yang aku dah make over...

cantik atau tidak? itu belakang kira.. janji sedap mata aku memandang dan aku puas...


Ini lah caranya nak mewarna.... tekap dahulu design yang kite nak then baru kaler...
Aku guna warna daripada jenama Josanjo


Inilah hasilnya.. daripada pelbagai sudut..
Ape komen anda?




Emmm... Rice Cook-ker dan tin di sebelah kanan tu adalah hasil daripada tangan ku ini... macam x caye aje.. terima la hakikat...hehehe.. dan yang di sebelah kiri pula adalh hasil dari tangan kekanda sulung ku... dia pun nak wat gak... jom le kite buat sesame...




Tin Planta dah menjadi bekas simpan gunting aku....
jangan mere...




Ini lah yang akak aku wat.. close-up..
Nanti kita wat agi ye... Long aku dah mula berangan nak cat macam2 kat umah dia... jangan x jadi udah le... Good Luck!!!



2 comments:

Ena said...

Bila nak ajar Ha plak ...? he..he..

Effa Fazrina said...

kena la datang umah... dok lama siket..